Minik öğrenciler de Arsuz Kaymakamını örnek alıyor

Işıklı Güldane Ataç İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Gönül Tümkaya ile birlikte Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’yı ziyaret etti. Hayat Bilgisi dersi kapsamında ‘Yerel Yönetimler’ konusunu uygulamalı işlemek üzere ilçenin en yetkili ismi Kaymakam Sarı’yı ziyaret eden öğrencilere Okul Müdürü Eminullah Yıldırım ve veliler de eşlik etti.

Kaymakamlık binasını cıvıl cıvıl bir hale dönüştüren konuklarını tek tek karşılayan ve onlarla yakından ilgilenen Kaymakam Sarı’ya geleceğin minikleri çiçek takdim ederken, hayatları boyunca unutamayacakları bir gün yaşadı. Hem ziyaretten, hem Kaymakam Sarı ile buluşmaktan duydukları heyecan, mutluluk ve sevgi gözlerinden okunan öğrencilere kaymakamlık mesleği ve mülki idare işleyişi hakkında bilgiler veren Kaymakam Sarı, merak ettikleri soruları da yanıtladı.

Öğrencilere ayrıca dersleri, gelecekteki hedefleri ve onların hayallerindeki Arsuz’a dair sorular soran Kaymakam Sarı, çeşitli hediyeler dağıttığı öğrencilerin mutluluğuna mutluluk kattı. Kendisini pür dikkat dinleyen öğrencilere eğitimlerine önem vermelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Kaymakam Sarı, derslerine de çok çalışmalarını, ileride de geleceğin yöneticilerinin belkide kendileri olacaklarını söyledi.

Işıklı Güldane Ataç İlkokulu Müdürü Eminullah Yıldırım’ın okulun fiziki ve teknik donanımı hakkında bilgiler verdiği ziyarette, eğitimi okulun dışına taşıyarak, öğrenciler ile Kaymakam Sarı’yı sevgi çemberinde buluşturan sınıf öğretmeni Gönül Tümkaya da Kaymakam Sarı’ya kabulünden dolayı teşekkür etti.

Işıklı Güldane Ataç İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, okul müdürleri ve öğretmenleri ile birlikte daha sonra Arsuz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Çıngı’yı ziyaret ederek, milli eğitimdeki işleyiş hakkında bilgiler edindi.

Bir cevap yazın