CHP İskenderun’da sürprizler şaşırttı

CHP İskenderun İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu güven tazeledi. Cemal Yalçın’ın adaylıktan çekilmesi üzerine Yusuf Mansuroğlu ve Semir Çıtanak’ın yarıştığı seçimde, Mansuroğlu yeniden başkanlığa getirilirken, hem ilçe yönetiminde hem de il kongresi delegelerinde çok sürpriz sonuçlar ortaya çıktı.

Mansuroğlu’nun listesinde ilçe yönetiminde gençlerin olduğu dikkatlerden kaçmazken, partinin pek çok önemli isminin delege olamaması şaşırttı.

Seçim sonrası, yeniden başkanlığa seçilen Yusuf Mansuroğlu ile listesinde yer alan CHP eski milletvekili Mevlüt Dudu’nun da el ele poz vermesi de seçime damga vuran fotoğraf karesi oldu.

İsa Taş Düğün Salonunda düzenlenen Genel Kurula eski Bakan Nihat Matkap, eski milletvekili Av. Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Arsuz eski Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, MHP Belen İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, Belen AK Parti İlçe Başkanı Enis Göçmen ve belediye meclis üyeleri, MHP Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fevzi Altay ve çok sayıda davetli katıldı.

Eski Bakan Nihat Matkap’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda konuşan mevcut İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Bu kadar aydınlık yüzü insanla, Cumhuriyet çocuğuyla beraber olmanın onurunu, gururunu yaşıyorum. İskenderun’da birden fazla adaylı ilçe kongresini gerçekleştiriyoruz. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın; burada dostluk, kardeşlik kazanacak, en önemlisi ülke kazanacak, kardeşlik ve Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak” dedi.

‘CHP kazandı’

398 delegenin oy kullandığı seçimde Yusuf Mansuroğlu’nun listesi 237 delege, Semir Çıtanak’ın listesi ise 156 oy aldı.

Delegenin oylarıyla bir dönem daha İlçe Başkanlığına seçilen Yusuf Mansuroğlu, seçim sonrası şu açıklamayı yaptı; “Hepinizin emeğine sağlık. Burada kazanan Yusuf Mansuroğlu değil, kaybeden Semir kardeşim değil, Cumhuriyet Halk Partisi kazandı, sizler kazandınız. Biz kardeşiz, bundan sonra da ayrımız gayrımız yok. Hepinizin emeğine sağlık teşekkür ediyorum…”  

Bir cevap yazın