EXPO2021 Hatay, çocukların çağrısıyla renklenecek

Kadim tarihi, eşsiz kültürü, UNESCO tescilli gastronomisi, medeniyetlerin hoşgörüsü, güler yüzlerine yansımış insanları, renkli bitki örtüsü ile EXPO2021’e hazırlanan Hatay’da geleceğin çocukları hazırladıkları video ile dünyaya ‘Hatay’a gelin’ çağrısı yaptı.

300’e yakın endemik, 2500’ün üstünde doğal bitki türüyle “Medeniyeler Bahçesi” temasını dünyayla buluşturacak olan EXPO 2021’e davet niteliği taşıyan çağrı, Hatay’ın tarihi ve doğal güzellikleri ile farklılıkların zenginlikleri ile Hatay’daki kardeşlik ortamı çocukların dilinden en sade ve en anlaşılır bir dille anlatıldı.

Hatay’ın verimliliğiyle bereket saçan topraklarındaki çiçeklerin renkleri ve güzelliğine dikkat çekilen video aynı zamanda ilin sahip olduğu değerlerin geleceğe taşınmasına da katkı sundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da sosyal medya hesaplarında paylaştığı video da miniklerin verdiği mesajlar şöyle, “Amanos dağlarındaki rengarenk çiçekler gibiyiz biz. Her birinin ayrı  bir rengi, ayrı bir hikayesi var. Tıpkı Hatay’ın insanları gibi. Biz her ne kadar farklılık desek de bu ayırımın farkına varmayız. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu toprakların insanları, farklı bir ırka farklı bir dine mensup olsa da birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşar, birlikte güler birlikte hüzünlenir. Komşu evlerde, aynı evin çocukları gibi birlikte büyürüz. Farklılığımızı zenginlik biliriz. Zenginliğimiz rengarenk çiçeklerin olduğu bir bahçeye benzer. Bir renk eksilirse diğer rengin bir anlamı kalmaz. Kardeşlik ve barış ikliminin hâkim olduğu; her taşının altında farklı bir kültürün izlerini taşıyan bu müstesna şehrin Medeniyetler Bahçesi’ne sizleri bekliyoruz.”

https://youtu.be/YskZOfCkTgE

Bir cevap yazın