‘Hükümet konağı, parkla bütünleşecek’

Hatay Valisi Rahmi Doğan, restorasyon çalışmaları devam eden İskenderun Hükümet Konağı’nda ikinci etap çalışmaların başlayacağını söyledi.

Bir dönem Adliye binası olarak da hizmet veren tarihi binanın restorasyon çalışmalarının tamamlanması için 3,5 milyon liralık ödeneğin hazır olduğunu ifade eden Vali Doğan, ayrıca binanın önündeki parkı da Hükümet Konağı’na dahil edeceklerini ifade etti.

Tarihi binaya İller İdaresi Genel Müdürü iken de ödenek gönderdiğini ifade eden Vali Doğan, “Binanın restorasyonu için ikinci bir ödenek istedik ve 3,5 milyon ödenek getirdik. Para şu anda bizde. İskenderun’a yakışır bir bina yapmayı hedefliyoruz. Binanın önündeki parkı da binaya katmayı düşünüyoruz. Böylece binada kendini gösterecek ve daha güzel olacak.  Sahil yolundan geçenler şu anda tarihi binayı görmüyorlar. Parkta yapılacak olan peyzaj ve düzenleme çalışması ile bina sahilden geçenlerin de dikkatini çekecek. Önümüzdeki günlerde ikinci etap ihalesini yapıp, restorasyona devam edeceğiz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra da halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Bir cevap yazın