Doğal bitkilerin sanata yansıması

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçe Halk Eğitim Merkezi’nin Nardüzü Mahallesi’nde devam eden Palmiye yaprağı sepet yapımı ve örgü kursunu ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muammer Onay, Nardüzü Mahalle Muhtarı Mehmet Şanlı’nın eşlik ettiği ziyarette, Kurs eğitmeni Azize Alay’dan bilgiler alan Kaymakam Sarı, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini inceleyerek, başarılar diledi.

Hemen hemen ilçenin tüm mahallelerinde ihtiyaca ve talebe göre açılmış olan eğitici kursların kadınların el becerilerini geliştirme, sanatsal öğretiler, kursiyerlerin birbirleri ile kaynaşmaları ve aile ekonomisine katkı sağlama amacını taşıdığını ifade eden Kaymakam Musa Sarı, hünerli ellerle üretilen eserlerin bir kısmının hanımeli pazarında satıldığını ve yurt dışına da gönderildiğini söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş bu sanat sayesinde kursun hanımlarla her gün dolup taştığını, ilginin yoğun olduğunu ifade eden Kaymakam Sarı’ya, doğal bitkileri büyük bir ustalıkla işleyen kursiyerler katkılarından ve ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın