‘Hatay’da suç oranı nüfusuyla orantılı’

Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, il genelinde 2019 yılında darp ve hakaret suçlarının ilk sırada yer aldığını belirterek, 2020 yılının ilk aylarında suç ve suçlulara yönelik yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bir rapor açıklayacaklarını söyledi.

Hatay’da en büyük sorunun trafik olduğunu, ana arterlerde trafiği rahatlatmak için sabah ve akşam çalışmalar yaptıklarını belirten Yavuz, Hatay’da suç oranının nüfusuyla orantılı olduğuna vurgu yaptı.

İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, tüm ekipleriyle 7/24 güven ve huzuru tahsis etmek için çalıştıklarını belirterek, “İki buçuk aydır Hatay’da görev yapıyorum. Samsun’dan buraya gelirken, buranın sorumluluğunu iyi biliyordum. Hatay’da suç oranı nüfusuyla orantılı. Nüfus olarak Türkiye’de 13’üncü sıradayız. Suç oranlarına bakıldığında yine aynı basamakta yer alıyoruz. Nüfus ve suç dengesi normal seyrinde gidiyor. Biz zaten işleyen bir çarkın başına geldik. Bu çarkı yine en güzel şekilde, hatasız bir şekilde işletmek istiyoruz. Bazı ekipleri daha aktif hale getirdik. Bu süreç içerisinde yeni ekipler oluşturduk. Hatay’da en büyük sorun trafik gibi gözüküyor. Trafik şubedeki arkadaşlarımız burada özverili bir şekilde çalışıyor. Fakat trafik sorunu, altyapıdan kaynaklanan bir sorun ve altyapının hemen çözülmesini bekleyemezsiniz. Biz ana arterlerde sabah ve akşam trafiği rahatlatmak için gayret ediyoruz. Ekiplerimiz bu doğrultuda çalışıyor. 2019’yılına baktığımızda en çok suç Hatay’da darp ve hakaret üzerine işlenmiş gibi duruyor. Tabi genel raporu 2020’nin ilk aylarında açıklayacağız. Tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi, dolaşabilmesi için 7/24 gayret gösteriyor.”

Bir cevap yazın