Engelleri kaldırmak yürek ister!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, İskenderun’da da farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek ve engelli vatandaşları daha iyi anlayabilmek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İskenderun Engelliler Derneği’nin Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, İskenderun Belediyesi’nin  5 No’lu sosyal tesisinde organize ettiği kahvaltı programı ile devam etti. İskenderun Belediyesi’ne ait Engelsiz Atölye’de eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılışının yapıldığı bu özel günü, İskenderun’u Süper Ligde temsil eden İskenderun Engelliler Spor Kulübü’ne yer tahsisi ve açılış töreni daha da anlamlı kıldı.

Etkinliklere, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, Engeliler Spor Kulübü Başkanı Suat Atasever ve çok sayıda vatandaş katıldı.

El sanatları sergisi ilgi gördü

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye olarak engelli vatandaşların bir gün değil her gün yanlarında olduklarını belirterek, engelli bireylere karanfil dağıttı. Tüm engelli vatandaşların Engelliler Gününü kutlayarak, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu bir hayat geçirmelerini temenni eden Başkan Tosyalı, ayrıca Engelsiz Atölyede eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi. El ürünlerini hayranlıkla gezen Tosyalı, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı.

Engelliler Spor Kulübü’ne yer tahsisi

Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar toplumun her kesimine hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı, “Bugün hepimiz için çok özel bir gün. Hem belediyemizin bünyesinde bulunan engelli çalışan kardeşlerimizin atölyeleri, hem de engeliler basketbol takımımıza kulüp binasının açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, açılış kurdelesini Belediye Başkanı Tosyalı, Emniyet Müdürü Güneş ve Kulüp Başkanı Suat Atasever birlikte kesti.

Engelli vatandaşlar, kursiyerler ve sporcular da desteklerinden dolayı Başkan Fatih Tosyalı’ya teşekkür etti.

Bir cevap yazın