Tarihi caddenin ‘Kurtuluş’u için ilk dokunuş!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay’ın Fransız işgalinden kurtuluşunun simgesi olan ve tarihte ilk ışıklandırılan Kurtuluş Caddesi’nde uygulanacak olan Sokak İyileştirme Projesi kapsamında sembolik olarak restorasyon çalışmalarını başlatmak için ilk harcı attı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Antakya Belediyesi iş birliğiyle yürütülen ve 5 ayda tamamlanması planlanan projenin açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanısıra Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Sebahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İller Bankası Bölge Müdürü, Belediye Meclis üyeleri, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin,  muhtarlar, STK temsilcilerimiz, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Vali Doğan, törende yaptığı konuşmada Kurtuluş Caddesi’nin önemli bir turizm değeri olduğunu belirterek, “Kurtuş Caddesi ile ilgili 22 Temmuz itibarıyla yayalaştırılması ile ilgili tüm siyasi partilerle ittifak halinde almış olduğumuz bir karar var. Bu karar çerçevesinde caddemizin yayalaştırılıp, halkımızın hizmetine sunulmasını arzu ediyoruz. Tarihi varlıklar ortada. Tarihi geçmişi bilinirken, böyle bir nimet varken, bunu yapmıyor olmak bence ayıptır” şeklinde konuştu.

Doğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde bir çalışması olduğunu aktararak, en kısa süre içerisinde bunun tamamlanacağını düşündüğünü kaydederek, “Alternatif bir yol açarak, bu yolun yayalaştırılması önemli. Bunu başarabilirsek Hatay için önemli bir değeri ortaya çıkartmış oluruz” derken, Hatay’ın önemli değerlerini görünür hale getirmeyi amaçladıklarını aktardı.

Doğan, her iki tarafında tarihi Antakya evlerinin yer aldığı caddedeki yapıların, tarihi dokusu korunarak restore edileceğini vurguladı.

Bir cevap yazın