Gastroantalya Festivali’ne Arsuz damgası!

Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Lisesi aşçılık bölümü öğrencileri, Antalya’da işin duayen 37 ülkesinin katılım sağladığı Gastroantalya Festivali’nden bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile döndü.

Türkiye Aşçılar Federasyonu, Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği , Tafed-Taşfed ve Apgad işbirliği ile düzenlenen Gastroantalya Festivali’nde balık tabağı sunumu, modern mutfak çeşitleri, yöresel yemekler ve farklı kategorilerde düzenlenen yarışmada Arsuzlu öğrencilerden Tuğçe Korkmaz lise düzeyi okullar arasında aşçı balık yarışmasında bronz madalya kazanırken, Zehra Deniz lise düzeyi okulları öğrenci aşçı balık yarışmasında gümüş, ana yemek kategorisinde ise altın madalya kazandı.

Madalya kazanan öğrencileri Okul Müdürleri Yusuf Kurtar ve öğretmenleri Nizamettin Dağkazar önderliğinde Kaymakam Musa Sarı’yı makamında ziyaret etti. Kaymakam Sarı, bu mesleğin kendilerini geliştirdikleri takdirde önünün çok açık olduğunu ve ileride herkesin aradığı ünlü bir aşçı olabileceklerini belirtirken, öğrencilerin beş yıldızlı otellerde görev alabileceklerini, kendi işyerlerini açabileceklerini ve çok yüksek bir gelir seviyesine de ulaşabileceklerini ifade etti.

Kaymakam Sarı ayrıca, öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini, kendilerini geliştirme adına çeşitli gastronomi merkezlerine, fuar ve yarışmalara göndereceklerini de sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Kurtar, Meslek öğretmeni Nizamettin Dağkazar ve öğrenciler de Kaymakam Sarı’ya desteklerinden dolayı şükranlarını sunduklarını ifade ederek, kendisini okullarına davet etti.

Bir cevap yazın