Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, kültür sanatın Hatay üzerindeki etkisine dikkat çekerken, ‘Kültür sanat bu toplumu bir arada tutan manevi bir harçtır. Bir tutkaldır’ dedi.
Yenişafak Gazetesi’ne verdiği röportajda, binlerce yıldır Anadolu toprağında yeşeren kültür sanatın, farklı insanları birarada tutan değerler olduğunu söyleyen Milletvekili Yayman, kültürel değerlerimizin siyasetten çok daha güçlü ve önemli olduğunu ifade etti.
Hatay’ın yanısıra Anadolu’nun her yerinde kültürel bir uyanış olduğunu ve bu uyanışın iyi okunması gerektiğini ifade eden Yayman, “Hatay’da en çok konuşulan konulardan biri geçtiğimiz yıl açılan Mozaik Müzesi. Hemşehrilerim, Dünya bu müzeyi görsün istiyorlar. Yemekleriyle meşhur olan bir şehir evet, bir liman şehri evet, bir ticaret şehri evet ama kendilerini medeniyetler şehri olarak tanıtmayı daha çok önemsiyorlar. Türkiye’nin refah seviyesi arttıkça bir kültürel uyanış da başladı diyebiliriz. Anadolu halkı artık eskisi gibi yol, köprü değil, kültür merkezi, kütüphane talep ediyor. İnsanların refah düzeyi yükseldikçe beklentileri farklılaşıyor. Modernleşme süreçlerinin hızlanması ve gelenekselin dağılmasıyla beraber insanlar aidiyet istiyor. Bu aidiyat duygusu da artık kültür sanat üzerinden kuruluyor. Son yıllarda artan kitap kafeler buna işaret ediyor. Günlük yaşamın merkezi artık kütüphaneler, müzeler olmaya başladı. Buralarda buluşuyor insanlar. Özellikle 24 saat açık kütüphane talebi her şehirden geliyor” dedi.