Cruise Gemisi için İskenderun’da ön hazırlık

İMEAK Deniz Ticaret Odası(DTO) İskenderun Şubesi, 2021 yılında yolcu seferlerine başlanması planlanan Cruise Gemisi seferleriyle ilgili yurt dışından gelen heyeti konuk etti.

DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve Ermar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Kaplan tarafından karşılanan heyet, yat limanına dönüştürülmesi planlanan Madenli Balıkçı Barınağı ile İskenderun Balıkçı Barınağı’nda incelemelerde bulundu.

Beyrut, İskenderun, Mersin, Alanya hattı izlenecek

Madenli Balıkçı Barınağı’nın yat limanına dönüşümü ve İskenderun Balıkçı Barınağı’nın teknik durumu hakkında Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Yücel Dalgıç’dan bilgiler alan heyet, on gün arayla Antalya çıkışlı yapılması planlanan Cruise Gemisi seferlerinin Alanya ve Mersin’e günü birlik uğradıktan sonra İskenderun’a uğraması, buraya yanaşan Cruise Gemisi’nin yolcularının bölgenin turistik yerlerini gezdikten sonra Beyrut’a, oradan da İsrail’e geçmesinin planlandığını ifade etti. Heyet, aynı geminin yolcularını İsrail’de indirdikten sonra İsrail’den yeni yolcular alarak Beyrut, İskenderun, Mersin, Alanya hattını izleyerek Antalya’ya tekrar dönüş yapacağını ifade etti.

Ayda 500 yolcu!

Armar Denizcilik ile ortaklaşa yürütülecek seferlerin sorunsuz devam edebilmesi için yabancı heyet ile bölgede incelemelerde bulunduklarını belirten Armar Denizcilik Operasyon Müdürü Jilber Topuz, 2021 yılında başlanması planlanan Cruise Gemisi seferlerinde aylık beş yüze yakın yolcunun taşınmasının hedeflendiğine dikkat çekerken, geminin Hatay turizmine büyük katkı sunacağını ifade etti.

Bir cevap yazın