Arsuzlu Kadınlar kıvılcımı yaktı!

Arsuz’da emeğin gücü olan kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yeni bir başarı hikayesi yazdı. İlçede her Perşembe Karaağaç Semt Pazarı’nda, cumartesi günleri de Uluçınar merkezde kurulan Kadın Eli Semt Pazarı’nda gücünü üretimden yana kullanan kadınların şiddete karşı kenetlenmesiyle birleşen Arsuzlu Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı “Ölmek istemiyoruz” diye haykırdı.

Arsuz Belediyesi, Hatay Barosu Başkanlığı ve İskenderun Kadın Platformu’nun da desteklediği Arsuzlu kadınlar ilçede 3 farklı noktada biraraya geleceği kadın buluşmasının ilkini Karaağaç Semt Pazarı’nda gerçekleştirdi. Cumartesi günü saat: 13.00’da Arsuz Kadın Eli Semt Pazarı’nda ikinci buluşma için bir araya gelecek kadınlar, aynı gün saat:14.30’da da Arsuz Belediyesi Nikah Salon’nunda gerçekleşecek olan ‘Haklarımıza Sahip çıkıyoruz’ panelinde eşit ve özgür bir dünya için, toplumsal cinsiyet eşitliği için, eril şiddatin sonlanması için, kadın cinayetlerinin bitmesi için, kadın dayanışması için Arsuz’dan yakılan kıvılcımı büyüterek, bütün kadınlara ‘Birlikte daha güçlüyüz’ mesajı verecek.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven’in de kadınların yanında yer alarak destek verdiği Karaağaç Semt Pazarı’ndaki buluşmada ayrıca kadınların güçbirliğinin ve dayanışmasının kazanımlarına da dikkat çekildi.  Cumartesi günü, Nikah Salonu’nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenecek olan ve Avukat Mehtap Sert, Av. Sümeyra Serter ve Av. Aslı Çalış Neslioğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı panele Arsuzlu Kadınların yanısıra, ‘Kadına şiddete hayır’ diyen ve haklarına sahip çıkan bütün kadınlar davet edildi.

Bir cevap yazın