Bartın’dan Erzin’e kara haber!

Bartın’ın Amasra ilçesinde eğitim dalışı sırasında kaybolarak şehit düşen Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’nda görevli astsubay Hakan Karataş’ın Erzinli olduğu öğrenildi.

Dün saat 15.00 sıralarında Amasra Tarlaağzı Limanı Mağaralar mevkiinde 2 uzman erbaş ile birlikte eğitim için denize dalan DEGAK-03 Tim komutanı astsubay Hakan Karataş, bir süre sonra su yüzüne çıkamadı. İki uzman erbaşın su yüzüne çıkması üzerine Hakan Karataş için arama çalışmaları başlatıldı.

Arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’ndan 8 kişilik su altı arama kurtarma timi ‘Denizyıldızı’ adını verdikleri Minirov kameralı su altı robotu ile Sinop Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibinden 3, Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibinden 6, İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibinden 10, İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibinden 4, Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibinden 5 kişi ile olmak üzere toplamda 36 kişilik dalgıç ekibi ile arama çalışmaları başlatıldı. Ayrıca AFAD ve 112 Acil ekipleri de çalışmalara katıldı. Arama çalışmaları sonucu Hakan Karataş’ın cansız bedeni bu sabah saatlerinde Mağaralar bölgesinde bulundu.

Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine kayıtlı olan 34 yaşındaki Şehit Hakan Karataş’ın sudan çıkartılan cenazesi hücum bota alınarak sahile getirildi.

Taziye mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönder, yayınladığı taziye mesajında, “19 Kasım 2019 tarihinde Bartın ili Amasra ilçesi Tarlaağzı bölgesinde Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı bağlısı Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama ve Kurtarma Timi (DEGAK-3) personelinin saat 14:30’da eğitim maksadıyla dalış faaliyetlerine başladığı ve Dalış Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş’ın öngörülen sürede su yüzeyine çıkmaması üzerine yapılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde cansız bedenine ulaşıldığını derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

İlimiz Erzin İlçesi nüfusuna kayıtlı aziz şehidimiz Hakan Karataş’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz eder, kederli ailesi ve yakınlarına tüm silah arkadaşlarına, Sahil Güvenlik teşkilatına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı dileriz” İfadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın