Arsuz’da 40 bin dönüm araziden bereket fışkırıyor!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, tarıma elverişli toprağın berekete dönüştüğü ilçede yaklaşık 40 – 50 bin dönüm arazide ekilen maydanozun hasadını yaptı.

Karahüseyinli Mahallesi’nde maydanoz hasadında çiftçilerle buluşan Kaymakam Sarı’ya, Belediye Başkanı Asaf Güven, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İlçe Müdürü Serkan Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çiftçiler ve teknik elemanlar da eşlik etti.

Bölgemizin önemli çiftçilerinden ve Arsuz Belediye Meclis Üyesi Rami Köklü’nün ev sahipliği yaptığı hasat töreninde tüm üreticilere bereket dileklerinde bulunuldu. Gerek maydanoz üretimindeki başarısı, gerekse yöresel lezzetlerin sunulduğu ikramlarıyla mükemmel bir ev sahipliğine imza atan Rami Köklü, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve tüm katılımcılara teşekkür ederken, Arsuz İlçe Tarım Müdürlüğü’nün tüm kadrosunu samimi desteklerinden dolayı kutladı.

İlk hasadı gerçekleştiren Kaymakam Musa Sarı, maydanozun hem bölge, hem ilçe için büyük bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, “İlçemiz turizm ve balıkçılıkta olduğu kadar tarımda da söz sahibi. 700 dönüm civarı muz serası bulunan Arsuz’da narenciye, zeytin ve daha bir çok ürün ciddi bir gelir kaynağı oluşturuyor. Yaklaşık 40 – 50 bin dönümde de yıllık maydanoz ekimi yapılıyor ve ülkemizin maydanoz ihtiyacının yaklaşık  yüzde 55’i ilçemizden karşılanıyor. Verimin çok iyi olduğu toprağımızda dekardan yaklaşık 500-600 kg. maydanoz toplanıyor. Üretim ve işçiliği ile ayrıca yaklaşık 4000 aileye de istihdam kapısı sağlıyor” diyerek, çitçilere bol kazançlar diledi.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu da çiftçilerimize bol kazançlar diledikten sonra, program Kaymakam Sarı ve beraberindeki heyetin maydanoz hasadı yapmasıyla son buldu.

Bir cevap yazın