Lezzetli Kış Şöleni’nin onur konuğu; Hatay

Tarihi, kültürel ve ekonomik zenginlikleri ile birlikte mutfak kültürü ve tıbbi aromatik bitkileriyle eşsiz yapıya sahip Hatay’ın tanıtımında büyük pay sahibi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İzmir’de düzenlenecek Lezzetli Kış Şöleni’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kış Şöleni İzmir’de

20-31 Aralık tarihleri arasında İzmir Kentpark’ta gerçekleşecek Lezzetli Kış Şöleni’nin detayları hakkında açıklamalarda bulunan Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, “Festivale 11 büyükşehir belediyesi katılacak. Türkiye’nin ilk fuar alanında yapılacak ve 12 gün sürecek etkinlikte en büyük alan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin olacak. Bu alanda birbirinden güzel sunumlar, çalıştaylar, görsel şovlar, oyunlar ve konserler olacak. Katılan tüm konuklar hem eğlenecek hem de Hatay’ı yakından tanıma fırsatı bulacak. Hatay Gecesi’nden yöresel ürünlerin tanıtımına, yemek gösterilerinden kültür ve medeniyet gösterilerine kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi.

Yılbaşı gecesinde Karsu sahne alacak

Yılbaşı gecesinde Hataylı sanatçı Karsu’nun şölende konser vereceğini sözlerine ekleyen Alakuş, herkesi İzmir’deki etkinliğe davet etti.

Hatay, şölenin onur konuğu olacak

UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen ve organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin festivale Onur Konuğu olarak katılacağını ifade etti.

İzmir’deki şölenin ev sahibinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve Hatay’ın Onur Konuğu olarak festivaldeki yerini alacağını ifade eden Lütfü Savaş, “Katılacak 11 büyükşehir belediyesi arasından biz ‘Gastronomi Şehri’ olduğumuz için Onur Konuğu olarak davet edildik. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ederim. Bizim amacımız Hatay’ımızı en iyi şekilde temsil etmek. Şehrimizin gastronomisine, ticaretine katkı sunmak. Sahip olduğumuz zenginlikleri paylaşmak istiyoruz. Bu organizasyonda başarılı olursak devamını getireceğiz” dedi.

Başkan Savaş müjdeyi verdi

Hatay’ın iyi yolda olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “EXPO’ya ev sahipliği yapacağız. UNESCO tarafından Gastronomi Şehri seçildik. Bununla birlikte Öğrenen Şehirler Ağı’na dâhil edildik. Şu anda sıkı bir çalışmanın içindeyiz. Yaklaşık bir aydır geleceğimiz adına dünya çapında ses getirecek bir organizasyonun çalışmasını yapıyoruz. İmza aşamasına geldiğimiz zaman bunu da kamuoyuyla paylaşacağız” diyerek basın mensupları aracılığıyla vatandaşlara müjde verdi.

“Hatay’ın tanıtımı ve kalkınması siyaset üstüdür”

Suriye’deki savaşın şehre yansımalarını bir kenara bırakıp dört elle çalışmaya devam ettiklerini de belirten Başkan Savaş, “EXPO kırsal kesimde yaşayan hemşehrilerimizin kalkınması için büyük fırsat olacak. Bunu tüm dinamiklerimizle başarmak istiyoruz. Hatay’ın tanıtımı ve kalkınması siyaset üstüdür. Siyasi kimliklerimizle değil Hataylı kimliğimizle iş yapmalıyız. İzmir’de gerçekleşecek şölene basın mensuplarının destek vermesini istiyoruz” dedi.

Başkan Savaş’tan İzmir’e davet var

İzmir’deki etkinliğin organizasyonunda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerini ileten Başkan Savaş, hem İzmir’de yaşayan Hataylıları hem de tüm vatandaşları 12 gün boyunca sürecek Lezzetli Kış Şöleni’ne davet etti.

Bir cevap yazın