Bu ameliyat Hatay’da ilk kez yapıldı!

Hatay Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi (KVC) ekibi, hastaneye başvuran ve Aort Anevrizması (Kalpten Çıkan Ana Damarda Balonlaşma) ve ileri düzeyde Aort Kapak Yetmezliği teşhisi konulan 37 yaşındaki M.F’yi sağlığına kavuşturdu.

Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Bayrakçıoğlu, Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine başvuran hastayı operasyon sonrası ziyaret edip sağlık durumu hakkında bilgiler alırken, hastane bünyesinde ilk kez aort çapı 10 cm civarında olan bir hastayı ameliyat ettiklerini söyledi.

Kalp sağlığında sürekli ilklere imza atan ekibini kutlayan Bayrakçıoğlu, “Normal şartlar altında, bu tür rahatsızlıklara sahip olan hastalarda; Aort çapı 5-6 cm civarında iken opere edilir. Hastamızda bu oran 5 katı fazla olup 10 cm civarındaydı. Bölgemizde ilk kez bu kadar genişlikte Aort Cerrahisi başarıyla; Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi(KVC) ekibi tarafından gerçekleştirildi. Bu tür hastalarda Rüptör (Yırtılma) ve mortalite riski çok yüksektir. Acil olarak operasyona hazırlanıp ameliyata alınan hastamıza Asrendon Aort Replasmanı- Aort Kapak Replasmanı (Benthall Operasyonu) başarılı bir şekilde yapılarak sağlığına kavuşmuştur” dedi.

Bir cevap yazın