‘Hatay Ekoturizm’ Projesi masada!

Hatay Tabiatı Koruma Derneği(HATODER) Başkanı Abdullah Öğünç, Yönetim Kurulu Üyesi Yaban Hayat Uzmanı Dr. Muhsin Çoğal ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş’ı ayrı ayrı ziyaret etti.

HATODER’in hazırladığı ve ilin zengin tür çeşitliliği ve ekoturizm potansiyelini anlatan “Hatay Ekoturizm” proje sunumunu izlerken, derneğe üyelik formunu doldurarak resmi başvuru da yapan Başkan Savaş, “Doğa’yı ve doğal yaşamı önemsiyor korunmasına yönelik faaliyetleri destekliyoruz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi, MKÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nazan Savaş ile birlikte, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı’yı da MKÜ’de ziyaret eden Başkan Abdullah Öğünç, Nazan Savaş’ın derneğin bilim kurulu üyesi olduğunu hatırlatarak, yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Ekoturizmin doğanın ve yerel kültürlerin güzelliklerini tanıtırken, bir yandan da çevreyi koruyan, çevre bilinci aşılayan ve yüksek ziyaretçi etkisi ve bölge halkını da sosyo-ekonomik olarak sürece dahil eden bir turizm anlayışı olduğunu ifade eden Abdullah Öğünç, Hatay’ın sahip olduğu değerlerle ekoturizme en uygun illerden biri olduğunu ifade etti.

Bir cevap yazın