Hatay Valisi, Arsuz’a daha ne yapsın?

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi projelerinde sona gelindiğini açıkladı. Geçtiğimiz ay sadece Söz Gazetesi’nde yayınlanan Madenli Su Sporları Merkezi ve Yat Yanaşma İskelesi’nin proje resimlerini paylaşan Vali Doğan, “Su sporları merkezimiz Hatay’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Arsuz’da hayal proje olarak nitelendirilen Samandağ –  Arsuz Yolu’nu hayata geçiren, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile HADO İskele Projesi’nin protokolünü imzalayarak HADO’yu ilçeye taşıyan Vali Doğan, Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi ile amaçlarının bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan canlanması, deniz turizmi boşluğunun doldurulması ile tesisin cazibe merkezi haline getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Vali Doğan’ın talimatıyla göz kamaştıran projelerin hayata geçeceği Arsuz’da denizden daha çok faydanılmasını ve daha çok turistin ilçeye gelmesini sağlayacak olan 690 m2 alana sahip su sporları merkezinde yelkenli, sörf, kano, dalgıçlık vb. branşlarında hizmet verilecek, idari büroda ise eğitim salonu, malzeme deposu, wc-duş-soyunma kabinleri bulunacak.

Arsuz’a verilen önemi gözler önüne seren dev proje kapsamında su sporları merkezinin yanısıra projede biri 700 m. Uzunluğunda ana mendirek ve diğeri 640 m. uzunluğunda Tali Mendirek olmak üzere iki mendirek, 110 adet teknenin bağlanabileceği 2 sanitary ünitesi, HADO terminali, 2 kafetarya, 3 restoran ve sosyal tesis, idari bina, bakım atölyesi ve otopark bulunuyor.

Bir cevap yazın