İTSO Heyeti’nden Afrin’e çıkarma

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Zeytindalı Harekatı kapsamında terörden temizlenen Afrin ve çevresinde incelemelerde bulundu. Afrin Azez, Zeytindalı Gümrük kapısı ve Cinderes bölgelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren İTSO Heyetine, Afrin Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı üyeler, emniyet ekipleri,  Ziraat Odası ve Tarım Kredi Kooperatif yetkilileri de eşlik etti.

Afrin Koordinatör Valisi Tolga Polat, Afrin Koordinatör Emniyet müdürü Nadir Örten, Emniyet müdür yardımcısı Ömer Avcı ile bir araya gelen İTSO yönetimi ile yakından ilgilenen Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nasir Hüso, konuklarına bölge ticareti hakkında detaylı bilgiler aktarırken, bölgede Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi, 80 yataklı Hastane kurulduğunu belirtirken, Valilik, Valilik Koordinasyon merkezi, Adliye, Özel Harekat, Emniyet müdürlüğü binalarının da hizmet verdiği ifade etti.

Zeytindalı Bölgesinde 320 şirketin kurulduğuna vurgu yapan Nasir Hüso, Tarım Kredi Kooperatifinin 25 bin ton zeytinyağı alımı gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, Afrin bölgesinde halkın başlıca geçim kaynağının tarım, zeytincilik, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği olduğu ifade etti.

Zeytindalı Gümrük kapısının bir aya kadar açılacağını da söyleyen Hüso, Afrin’de ayrıca araçların trafik tescil işlemlerinin yapıldığını, halkın güvenliği için bölgeye 128 adet kamera kayıt sisteminin de kurulduğunu belirterek, tapu kayıtlarının ise şahitler huzurunda güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Önümüzdeki süreçte Afrin ile bölge arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesini hedeflediklerini ifade eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, bölge iş adamları ve Afrin Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile ikili görüşme ve toplantıların bölgemiz ekonomisine olumlu yansımasını temenni ederek, bir aya kadar açılacak olan Afrin Gümrük Kapısı’nın da bu ticari ilişkileri daha da güçlendireceğini belirtti.

Bir cevap yazın