Her biri bir can, bir fidan oldu Arsuz’a!

Türkiye’nin 81 İlinde eş zamanlı olarak 11 milyon ağaç dikme hedefi ile yola çıkılan “Geleceğe Nefes” adlı fidan dikme etkinliğine Arsuz’da yoğun katılım oldu. Renkli görüntülere sahne olan Işıklı Mahallesi’ndeki fidan dikim törenine öğrenciler, giydikleri TEMA Vakfı logolu, üzerinde Türkiye Çöl olmasın’ yazan yeleklerle ‘Toprağı koru, iklimi koru’ mesajları verdi.

Etkinliğe, Arsuz Belediye Başkan Vekili Corç Turan, Arsuz Kaymakamlığı yetkilileri, TEMA Vakfı Arsuz sorumluları, daire müdürleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesi kısa bir açıklama yapan Arsuz Belediye Başkanvekili Corç Turan, ormanların oksijen deposu olduğunu belirterek, “Ormanlar, yaşanabilecek birçok doğal afeti önleyen en büyük engellerdir. Bu yüzden ormanların korunması çok önemlidir. Ormanlar tıpkı insanlar gibidir. İnsanlar gibi doğarlar, büyürler. Ormanlar, doğada yaşayan hayvanları içerisinde barındırır. Bu yüzden sadece kendimizi değil, tüm canlıları düşünmek zorundayız. Bu fidanların bir kısmının, insanların faydalanabileceği zeytin ağacı olmasını memnuniyetle karşıladım. Özellikle zeytin ağacı fidanının fazla olması temennisiyle, bu kampanyanın Arsuzumuza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TEMA Vakfı Arsuz yetkilileri de, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık farkındalığı arttırmak maksadıyla kampanyayı önemsediklerini belirterek, geleceğe nefes diyerek fidanları toprakla buluşturan ve kampanyaya katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın