Eller galibiyete uzandı!

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası D Grubu 4. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor, Belarus deplasmanındaTsmoki-Minsk’i bir sayı farkla 67-66 mağlup etti. Son çeyreğe mağlubiyetle başlayan ve muhteşem bir geri dönüşle, önemli bir galibiyet elde eden Hatay’ın Meleklerinden Marica Gajic 17 sayı ve 10 ribaundluk performansıyla double-double yaparken, karşılaşmayı Haley Peters 16 sayı, Hind Ben Abdelkader 15 sayı ile tamamladı. Regan Magarity ise takımına galibiyeti getiren tek sayılık farka da imza atan isim olmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 24-15 üstün tamamlayan Tsmoki-Minsk, soyunma odasına da 42-33 önde gitti. Ev sahibi takım, üçüncü çeyreği de 60-50 üstün tamamladı. Mücadelenin son çeyreği büyük bir heyecana ve Hatay’ın Meleklerinin atağına sahne oldu. Periyoda 9-0’lık seriyle başlayan ve 35. dakikada farkı 1 sayıya indiren (60-59) Hatay Büyükşehir Belediyespor, bitime 5 saniye kala Regan Magarity’nin kaydettiği basketle karşılaşmadan 67-66 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Hatay Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Kupasında 3. galibiyetini alırken, ev sahibi Tsmoki-Minsk ise 3. mağlubiyetini yaşadı.

Bir cevap yazın