Reyhanlı Barajı’na 2 koldan su geliyor!

DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Reyhanlı Barajı takviye tesislerinin inşaat çalışmalarının iki koldan hızla sürdüğü belirtildi.

Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı

Reyhanlı Barajı’na saniyede 50 metreküp su iletimi sağlayacak olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı ile Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı yapım işi tamamlandığında Amik Ovası’nda 600 bin dekar alanda modern sulama yapılacak.

Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı

DSİ’den yapılan açıklamada; 2029 metre uzunluğunda olacak olan Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı’nda kazı ve imalat çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı işinde de Davutlar Regülatörü perde betonarme imalatları ve mekanik montajları; kapama seddesi kazı ve enjeksiyon çalışmalarının sürdüğü açıklandı.


Reyhanlı Barajı Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı

Afrin Çayı’nın sularını Reyhanlı Barajı rezervuarına aktaracak olan Davutlar Regülatörü ile depolanan suyla Amik Ovasında 600 000 dekar alanda sulama yapılmasının yanısıra, regülatörün aynı zamanda Reyhanlı Barajı’nın dolusavağı olarak görev yapacağı ifade edildi.

Reyhanlı Barajı Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı

Bir cevap yazın