Tebriklerin kabulü bayram coşkusunu taçlandırdı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 29 Ekim Bayramı’nın 96’ncı Yıldönümü münasebetiyle tebrikleri kabul etti.

Kaymakamlık Lobisinde gerçekleşen tebrikatta; Kaymakam İskender Yönden, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, İSTE Rektörü Prof. Dr.Türkay Dereli, Baro Temsilcisi Av.Sevinç Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Ahmet Keskin ve Mehmet Ali Dokuzoğlu’ndan oluşan heyet tebrikleri kabul ederek, protokol üyeleri, kolluk kuvvetleri, adli, idari ve askeri erkan, emniyet teşkilatı, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bayramlaştı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyet Bayramı mesajinda şu ifadelere yer verdi; “Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olan Cumhuriyetimizin 96’ncı yıldönümü gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz, coşkusunu en derin duygularla yaşadığımız bu günlerde, inanıyoruz ki; Hem Cumhuriyet değerlerimizin bütünlüğü hem de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde hareket etme gayretimiz her türlü zorluğun ve zorbalığın üstesinden gelinmesini sağlayacaktır.

Asırlar boyunca bir hayli nifak oyunlarını bozarak vatan ve millet bütünlüğü yolunda kararlı adımlarla yürüyen bu kutlu millet, Cumhuriyetle birlikte müreffeh bir seviyeye erişme çabasını “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” düsturuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdüreceği şüphesizdir.

Bu manada, gönülleri kaynaştıran, büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek güzide ülkemizi aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacak, birlik beraberlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza ve kardeşliğimize hep birlikte sahip çıkma gayreti göstereceğiz.

Bu müstesna günde Cumhuriyet’i “en büyük eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatanın bütünlüğünü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum.”

Bir cevap yazın