İSTE başarının öyküsü

İSTE’nin 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu’nu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Rektör Dereli, Türkiye’nin 11 Teknik Üniversitesinden biri olan İSTE hakkında detaylı bilgiler paylaşırken, henüz 4 yaşında olmasına rağmen elde ettiği başarılarına değindi.

İSTE’nin ARGE’yi, gelişimciliği, İnovasyonu önceleyen, iş dünyasıyla entegre olan, teknoloji uzmanları olarak adlandırılan teknologları yetiştiren bir ekosistemi barındıran Türkiye’nin en genç, en dinamik ve en heyecanlı üniversitelerinden biri olduğunu belirten Rektör Dereli, şehirle bütünleşmiş durumda olarak üniversiteyi İskenderunluların desteklediğini ifade etti.

URAP’ın yapmış olduğu sıralamaya göre, İSTE’nin 2018 yılının en hızlı yükselen üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, akademik yayın teşviki sıralamasında son iki yıldır ikinci sırada ve öğrenci memnuniyetinde de ilk 5’te yer aldığını belirtti.

İSTE’nin 2015 ve hatta 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında dikkat çekici ve yükselen bir grafik sergilediğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Ar-Ge’yi, girişimciliği ve inovasyonu önceleyen, teknoloji uzmanları olan teknologlar yetiştiren bir ekosistemi içinde barındıran Teknoversite vizyonu ile İSTE, Türkiye’nin en genç, en dinamik ve en heyecanlı üniversitelerinden biridir. İlk 4 yılda iyi bir mesafe kaydettik. Artık olgunlaşma ve kurumsallaşmada mükemmelleşme evresine geçiyoruz. Toplam öğrenci sayımız 12.000 civarında. Uluslararası öğrenci sayımız 630’lara ulaştı. Tabi bu sonuçları ortaya çıkaran tüm İSTE Ailesine, öğrencilerime, öğretim üyelerimize, elemanlarımıza, destekçilerimize ve tüm İskenderun Halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Toplam öğrenci sayımızın %10’nun lisansüstü ve %10’nunun da uluslararası öğrenci olması yönündeki hedeflerimize de ulaşmak üzereyiz.  Bunu gerçekleştirebilecek potansiyele sahibiz. Çok iyi bir akademik kadromuz var. Pırıl pırıl öğrencilerimiz var. Üniversite-Sanayi-Kamu-Toplum işbirliğine büyük önem veriyoruz. Dörtlü sarmal modelini uyguluyoruz. Bu model içerisinde İTSO’ya özel bir parantez açmak istiyoruz. Kurulmamızdan önce de, kuruluşumuz sırasında da ve halen İSTE’ye çok önemli destekler vermişler, verdiler, veriyorlar ve vermeye devam edeceklerine de inanıyoruz. Beraber çok güzel işler yapıyoruz Ülkemiz için, müteşekkiriz. Burada, davetimizi kırmayarak bugün aramızda katılan ve birazdan tevcih edilecek fahri doktora diploması ile, İSTE Ailesinin ve Teknoversite’nin üyesi olacak, Türkiye’de ekonomi ile teknolojiyi ilk olarak TOBB ETÜ’de harmanlayan ve birbirine eklemleyen, Sayın TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve hepinize teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. Türkiye’de teknolojiyle ekonomiyi ilk kez 2007 TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin kuruluşunu yapan mütevellit heyeti başkanı. Bu büyük bir vizyondur. Kendisine teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin önünü açmıştır. Türkiye’nin atom karıncasıdır kendisi. Nerede bir problem varsa oraya yetişen ve nefes aldıran bir başkanımız var. Bu yüzden tercihlerimizin doğru olduğuna inanıyoruz ve diyoruzki İSTE birincidir” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da henüz 4 yaşında olan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin başarıları ile gurur duyduğunu belirterek, Rektör Dereli’ye çalışmalarında başarılar diledi.

Bir cevap yazın