Bu şenlik, İskenderun’a hareket kattı!

İKEM Koleji, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO), Arsuz Belediyesi ve İskenderun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği ‘Sağlık için Pedal, Hayattan Tat al ve ‘Spor Diyabeti Önler’ temalı 5. Geleneksel Bisiklet Şenliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Zaman zaman makama da bisikletle gelerek örnek teşkil eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, bisiklet şenliğinde de en ön saflarda yer alarak takdir topladı.

Özel İkem Koleji’nden Atatürk Anıt Alanı’na, Atatürk Anıt Alanı’ndan tekrar Özel İkem Koleji’ne dönüş yapılmak suretiyle rotası tamamlanan etkinlikte 7’den 77’ye her yaş grubundan vatandaş sağlık için harekete geçmenin ve bisiklet kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Bisiklet Şenliğine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanısıra, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İskenderun Teknik Üniversitesi Bisiklet Topluluğu öğretmen ve öğrencileri, İskenderun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, İskenderun ve Dörtyol İlk Kurşun Bisiklet Grupları üyelerinin yanı sıra İKEM Koleji öğretmen, veli ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bisiklet şenliğinde, İKEM Koleji’nden çıkılarak toplu halde ilçe trafik ekiplerinin kontrolünde sahil güzergâhını takip eden bisiklet tutkunları Atatürk Anıt Alanı’nda saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, bisiklet tutkunları, etkinliğe katılmanın ve birlikte bisiklet sürmenin heyecanını yaşarken, vatandaşlara da örnek bir davranış sergiledi.

Bir cevap yazın