Üç ilin gastronomi kardeşliğı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Tarsus Gastronomi Günleri’ne katıldı.

Başkan Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve belediye başkanları ile birlikte kurulan stantları gezerek Mersin ve Tarsus’a özgü lezzetlerin tadına baktı.

Stant ziyaretlerinin ardından gerçekleştirilen Gastronomi Günleri’nin final yemeğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru katılım gösterdi.

“YEMEYİ VE İÇMEYİ SEVDİĞİMİZDEN DOLAYI BÖYLE GÜZEL YEMEKLER, LEZZETLER ORTAYA ÇIKIYOR”

Başkan Seçer, Bölgemiz her konuda zengin olduğu gibi, yeme içme konusunda da son derece zengin. Hatay’da, Adana’da, Mersin’de özelinde Tarsus da öyle. Yemeyi ve içmeyi sevdiğimizden dolayı böyle güzel yemekler, lezzetler ortaya çıkıyor. Ayrıca muazzam bir sofra kültüründe benzeşmemiz var. Kentimizin dışından vatandaşlarımızı Türkiye sınırları içinde ya da komşu coğrafyalardan, Avrupa’dan, diğer ülkelerden insanları buraya bu güzelliği görmek için getirebilirsek, o zaman hem sosyal hayatımıza, hem kültürel hayatımıza, hem de ekonomik hayatımıza önemli katkılar yapabiliriz” dedi.

“LÜTFÜ VE ZEYDAN BAŞKANDAN EDİNECEĞİM ÇOK DENEYİM VAR”

Sözlerinin devamında yeni dönemde belediyeciliğin sadece rutin işleri kapsamadığını dile getiren Seçer, “ Sayın Lütfü Başkan ve Zeydan Başkan gibi iki değerli hocam var. Ben daha onların yanında yeni bir belediye başkanıyım. Bu konuda onlardan edineceğim çok görgü ve deneyim var. Bu insanlar da kentlerine emeklerini, yıllarını, alın terlerini verdiler. Kendilerini takdirle izliyorum. Onlardan çok ders çıkarıyorum” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE BU COĞRAFYANIN BİRİKİMLERİNİ, LEZZETLERİNİ DÜNYAYLA PAYLAŞACAĞIZ”


Urfa’dan Mersin’e kadar nereye dokunulsa tarih ve kültür fışkırdığını vurgulayan Başkan Savaş, “ Biz bu güzel yemekleri Urfa’dan Mersin’e, Tarsus’a kadar tatmanın zevkini yaşıyoruz. Bu güzellikler paylaştıkça güzelleşir, paylaştıkça lezzeti artar, paylaştıkça cebimize, ekonomimize katkı sağlar. Mersin’de de gerçekten çok güzel bir yemek kültürü var. Çok güzel tarihi eserler de var. İnsanların manevi dünyasına hitap eden, Hıristiyanlık öncesi birçok manevi şahsiyetin yaşadığı çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Tabi bütün bu güzellikler, güzel yemekler, güzel çeşitler doğurmuş. Bizim bu çeşitleri dünyayla paylaşmamız lazım. Onun için buradayız. Biz el ele vereceğiz. Hep birlikte bu coğrafyanın birikimlerini, lezzetlerini dünyayla paylaşacağız. Paylaşırken de kol kola girip birlikte hareket etme tarzını yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın