Kamp ve karavan turizminde yeni rota; Arsuz

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, DOĞAKA desteğiyle Gözcüler Plajı’nda yapmayı planladıkları Çadır Karavan Kamp projesi ile ilgili ayrıntıları paylaştı. Turizm kenti Arsuz’u güzelleştirmek adına hayata geçirmeyi planladığı ‘Çadır Karavan’ projesinin Türkiye’de örnek gösterileceğini ifade eden Başkan Güven, ilçenin geleceğini şekillendirecek projelerin tasarruf tedbirlerinden elde edilen kaynaklarla hayata geçirileceğine dikkat çekti.

İlçeye gelen turistlerin kamp yapabilecekleri, karavanlarını yerleştirecekleri, içerisinde spor sahası, kafeteryası ve bungalov evlerinin yer alacağı Çadır Karavan Kamp Projesi’nin Gözcüler Sahili’ni canlandıracağını ifade eden Başkan Güven, projenin hayata geçmesiyle Arsuz’un Türkiye’nin sayılı çadır kentleri arasındaki yerini alacağını ifade etti.

Karaağaç’ı İskenderun’a bağlayan iki buçuk kilometrelik sahil yürüyüş yolunun devamı için de harekete geçen  Başkan Güven, “İhale ettiğimiz ve en kısa sürede başlayacağımız yaklaşık 2.5 Km’lik Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolumuzu 1 veya 1 buçuk yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Arsuz ve İskenderun sahil bandı boyunca sahil yürüyüş ve bisiklet yolu projemiz var. Oldukça önemli ve iki ilçeye değer katacak proje ile ilgili İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı ile görüşeceğiz ” derken, İskenderun-Arsuz-Samandağ arası HADO benzeri deniz ulaşım seferlerini de hayata geçirmek isteğine dikkat çekti.

Bir cevap yazın