Avrupa sahnesi, ‘Hatay’ sesiyle sallandı!

Salon: Antakya

Hakemler: Zoron Mitrovski xx (Makedonya), Charalampos Karakatssounis xx (Yunanistan), Vasileios Pitsilkas xx (Yunanistan)

Hatay Büyükşehir Belediyespor: Asena Yalçın 3, Özge Yavaş 3, Gajic 18, Peters 17, Magarity 15, Gülşah Gümüşay, Gizem Başaran, Ben Abdulkader 23, Tuğba Oral

Tsmoki-Minsk: Vabishchevich 13, Murauskaya 8, Rybalka, Theriot 7, Stsiapanava, Hasper 21, Chidom 14, Bartakova 8

1. Periyot: 18-24 (Minsk lehine)

Devre: 34-45 (Minsk lehine)

3. Periyot: 61-56 (Hatay Büyükşehir Belediyespor lehine)

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası D Grubu’nda Hatay Büyükşehir Belediyespor sahasında, Belarus temsilcisi Tsmoki-Minsk’i 79-71 yenerek, Avrupa macerasına galibiyetle başlangıç yaptı. Bu sezon taraftarıyla ilk kez buluşan Hatay’ın Meleklerinden Hind Ben Abdelkader 23 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Scoreboard arızası dolayısıyla 1 saat 15 dakika geç başlayan karşılaşmaya konuk takım Tsmoki etkili başladı. İlk periyodu 18-24 üstün tamamlayan Belarus temsilcisi, soyunma odasına da 34-45 önde giren taraf oldu.

Mavi-beyazlılar farkını ikinci yarıda ortaya koydu

Karşılaşmanın ikinci yarısında bambaşka bir Hatay Büyükşehir Belediyespor vardı. Hind Ben Abdelkader’in oyuna ağırlığını koymasıyla farkı kapatan mavi beyazlılar rakibini yakaladı ve üçüncü periyodun sonunda öne geçti: 61-56

Mücadelenin final periyodunda da etkili olan taraf ev sahibi Hatay Büyükşehir Belediyespor oldu. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Hatay’ın Melekleri, üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdürdü ve parkeden 79-71 galip ayrıldı.

Bir cevap yazın