‘Yediden yetmişe selamdayız!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Bekbele Fatih Ortaokulu’nda, aziz şehitler anısına tertip edilen hayrat ve teşrifat açılış töreninde, şehit aileleri ve öğrencilerle birlikte Barış Pınarı Harekatı’nı sürdüren Mehmetçiğe hem selam gönderdi, hem de destek zinciri oluşturdu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, yaklaşık 10 yıl önce şahadete intikal eden Şehit Hava Sıhhiye Er Burak Görürüm’ün anısına ailesi tarafından yaptırılan hayrat çeşmesi ve 51’nci Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından bakım onarımı yapılarak, aziz şehitlerin isimleriyle etiketlendirilen dersliklerin açılışı gerçekleştirildi.

Bekbele Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Faruk Fettah eşliğinde tüm şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunup, yüce devletin ve milletimizin selameti için dualar edilen törende, 51’nci Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından bakım onarımı yapılan ve aziz şehitlerin isimleriyle etiketlendirilen dersliklerin isimleri tek tek okunarak, ruhları yad edildi.

Bekbele Fatih Ortaokulu’ndaki dersliklere Şehit Hv.Shh.Er Burak Görürüm, Şehit J.Asb.Kd.Bçvş.Ferhat Gedik, Şehit J.Asb.Kd.Çvş.Metin Kıldış, Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say, Şehit Polis Memuru Burhan Mercan, Şehit Jandarma Er Fatih Yonca, Şehit Piyade Onbaşı Mete Can, Şehit Piyade Onbaşı Mesut Cengiz adları verildi.

Törende ayrıca, ilçe protokolü, şehit aileleri, öğretmen ve öğrenciler ‘Kalbimiz Sizinle Barış Pınarı’ yazılı levhalar ile Mehmetçiğe selam gönderdi.

Bir cevap yazın