‘Mesleğim, benim geleceğim!’

DOĞAKA ve Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Mesleki Eğitim bilinçlendirme seminerinde Hatay’daki 8. Sınıf öğrencilerine doğru meslek seçimi ve geleceğe hazırlarken hayatlarında başarılı olabilmelerinin yolları anlatıldı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile DOĞAKA arasında imzalanan protokole, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 yılı için belirlediği “Geleceğim, Mesleğim” teması kapsamında, Hatay’da mesleki eğitime yönelik gerçekleştirilecek faaliyetlilerin ilki olan seminer yoğun ilgi gördü.

Hatay Erol Birecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen mesleki eğitim bilinçlendirme semineri İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yüksel ve DOĞAKA Koordinatörü Cenk Özbaykal’ın öğrencilere yönelik yaptığı meslek seçiminde isabetli kararlar alabilme ve meslekleri tanımak amacıyla yaptıkları açılış konuşmalarıyla başladı.

Daha sonra, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi Müdürü Murat Yurtsever ve Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Aslan Akbulut, meslek lisesi öğrencisi adayı olabilecek Hatay’daki 8. sınıf öğrencilerine; mesleki eğitim programları ve içerikleri, mesleki eğitimin sunduğu kariyer avantajları, mesleki eğitimle ilgili bilinmeyen veya yanlış bilinen hususlarla ilgili bilgilendirme yaptı.
Program öğrencilerin yönelttiği soruların cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

Bir cevap yazın