Yetkisiz LPG ve Tüp gazı satanlar dikkat!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) 14. Meslek Komite Başkanı Fuat Keser, ilçede yetkisi olmadan LPG ve Tüp gazı ticareti yapan işletmeleri uyardı.

Yetkisiz kişilerce yapılan tüp satışının tehlikeli ve riskli olduğunu anlatan Keser, işletmelere gerekli yasal şartlar ve düzenlemeler ile bu ticareti yapmanın yasal prosedürlerini de anlattı.

Esnaflardan konuya hassasiyet göstermelerini isteyen Keser, “Yetkisiz tüpgaz ticaretinin yapılması, sakıncalı ve yasa dışı olması sebebiyle satışı yapan bakkal, market gibi işletmeler için yasal cezai sonuçlar doğurabilir. Bilgilendirme amaçlı olan bu ziyaretlerimiz kapsamında şehrimizde faaliyet gösteren Suriye’li esnaflarımızın da bakkallarında tüp satışı yaptıklarını tespit ettik. 50’ye yakın esnafımızı ziyaret ederek bilgilendirdik ve konunun ehemmiyetini ve sorumluluğunu anlattık. LPG ve Tüp gazlar patlayıcı madde içerdiği için yetkisi olmadan tüp satışı yapan esnafımız, ayrıca hukuki yönden yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında büyük sorun yaşayabilirler. Bu nedenle esnafımızın mağduriyet yaşamaması adına konu ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

İskenderun’da faaliyet gösteren işletmeler ise ziyarette, İTSO yetkililerine konuya gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Bir cevap yazın