Vali doğan, Hatay Günleri’nin kritiğini yaptı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İstanbul’da düzenlenen Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri değerlendirme toplantısı yaptı.  

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Doğan’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Gazeteciler Cemiyet Başkanları, İlçe Belediyelerinin temsilcileri, etkinliğe katılan firmaların temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Etkinliğe kar odaklı yaklaşmadıklarını, amaçlarının Hatay’ı tanıtmak olduğunu söyleyen Vali Doğan, “Birileri bizi alkışlasın diye değil, görevimizi layıkıyla yerine getirmek için herkesin düşüncesine saygı duyduğumuz için böyle bir toplantı yaptık. Hatay Valiliği olarak büyük bir sorumluluk aldık ve bence güzel bir organizasyon yaptık. Bütün faturalar yanımızda. Tüm siyasi partilerden temsilciler teşekkür ettiler. 44 firma götürdük. 6 tır dolusu toplamda 135 ton mal götürdük. Tırların maliyetini bir iş adamı, Medeniyetler Korosu’nun masrafını ise İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası karşıladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettikleri alan için para ödemedik. Firmalardan yer kirası aldık. Bunu da cüzi bir rakama düşürdük. Mesela Kastamonu günlerinde yöresel ürünler çadırı 16-17 bin lira civarındaydı. Biz esnafımıza 6 bin 608 liradan verdik” derken, etkinliğin toplam masrafının 1 milyon lira olduğunu açıkladı.

Vali Doğan, ayrıca Hatay haritası şeklindeki künefe tepsisinde 15 ilçenin adının yer aldığı ancak bir kişinin kasıtlı olarak, belli hesaplarla bazı ilçelerin adını tepsiden çıkardığını ifade etti.

Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nde Hatay’ı temsil eden firmalar, olumlu ve olumsuz tüm fikirlerini Vali Doğan’la paylaştığı toplantının sonunda katılımcı firmalara teşekkür plaketi verildi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Bir cevap yazın