Samandağ – Arsuz Yolu’nun açılışına 2 ay erteleme

Hatay Valisi Rahmi Doğan, üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğu Samandağ – Arsuz yolunun 23 km.’sinin tamamlandığını, ancak 29 Ekim’de planlanan açılış tarihine yetişemeyeceğini duyurdu.

Çift şeritli, bisiklet yolu da bulunan ve belirli noktalarda da karavan merkezi yapılacak olan 26 km’lik yolun, 3 kilometrelik kısmında yüklenici firmanın çok zorlandığını ve bu nedenden dolayı yol yapım süresinin uzatılması yönünde talepte bulunduğunu anlatan Vali Doğan, bu nedendenden dolayı açılışın 1-2 ay gecikebileceğini ifade etti.

Şu an için firmaya herhangi bir ek süre vermediklerinin altını çizen Doğan, “Göreve başladıktan sonra yapmış olduğumuz en büyük yatırım Çevlik-Arsuz yoludur. Bu yol sadece iki ilçeyi birleştiren bir yol değildir. Göreve başladığımız günlerde her ay bir bakanımızı davet ettik. Bakanlarımıza Hatay ilimizin sorunlarını aktardık. Buradaki toplantılarımızın bir tanesine Ulaştırma Bakanımız da eşlik etmişti. Biz Ulaştırma Bakanımıza bu yolun çok önemli olduğunu, sadece iki ilçeyi birleştiren bir yol olmadığını, turizmi çok ciddi derece etkilediğini ve Hatay’da yıllardır gündeme gelmesine rağmen konunun çözülemediğini ilettik. O zamanki ekonomik şartlar göz önüne alındığında yolun yapımının 4 yıllık bir süreye ihtiyacı olduğu söylemişti. Aslında doğru bir süreydi. Biz bu süreçten sonra Hatay Milletvekillerimizle bir araya gelerek bu yolun Hatay’ımız için çok önemli olduğunu söyledik, onlar da söylediler. Biz de burada bir inisiyatif alarak, yolu yapma kararı aldık ve projelendirip ihalesini yapıp yol yapımına başladık. Bu yolun 29 Ekim itibariyle Hatay Valiliğimize teslim edilmesi üzerine anlaşmamızı yaptık. Gecikme durumu ili ilgili de belirli anlaşmalarımız var. Bugün gelinen noktada 23 KM’lik yolumuz tamamen hazır durumda” derken, ihale sürecinin bitmesine 20 günlük bir süre olduğunu da sözlerine ekledi.

“Gecikme sonunda yolumuzu Hatay’a kavuşturmuş olacağız”

4 yıllık bir ihale sürecini kısa bir süre içerisinde bitirmenin büyük bir başarı olduğunu da ifade eden Vali Doğan, “Geriye kalan 3 km’lik kısım var. Bu kısım yolun en zor kısmı. Başkanlarımızda bu durumu biliyordur. Bu kısım beklenilenin üzerinde bir zorluk çıkarıyor. Firma bu kısımda bize zorlandığını ifade etti. Bu zorluğu kaç günde aşabilecekleri konusunda firma çalışıyor, arkadaşlarımız da konuyu görüşüyorlar. Buradan gözüküyor ki bir gecikme olacak. Bu gecikmeyi sorduğumuzda 1-2 aylık bir süre içerisinde bu kısmı da açıp, yolun tamamını bize teslim edeceğini ifade etti. Bizim görevlilerimizde gidip yola bakacaklar ve ona göre de karar vermiş olacağız. Biz valilik olarak süre uzatım talebine yanıt vermiş değiliz hala. 4 yıllık bir işi bu kadar süre içerisinde ihale ederek bu noktaya getirmiş olmak büyük bir başarı. Bu yolun içerisinde büyük 65 menfez ve 2 köprü var ve bunların tamamı da bitti. Bu gecikme olmasaydı iyiydi ama 1-2 aylık bir gecikme, böyle büyük bir işte değildir. Firma gereği neyse yapacaktır.  İnşallah gecikme sonunda yolumuzu Hatay’ımıza kavuşturmuş olacağız” dedi.

Bir cevap yazın