Amanoslar’da kış temizliği!

İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütünün yaylalarda kış üslenmesini engellemeye yönelik aralarında Hatay’ın da olduğu 12 ilde düzenlenen operasyonlarda, 109 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Hatay Amanoslar dahil Siirt Herekol, Bingöl Ortaçanak, Diyarbakır Görese, Tunceli Kutu Deresi, Van Ortayol, Bitlis Sehi, , Muş Şenyayla, Şırnak Bestler Dereler ve Faraşin bölgeleri ile Trabzon, Giresun ve Gümüşhane illerinde bulunan yaylalarda düzenlenen iç güvenlik operasyonlarıyla 109 terörist etkisiz hale getirilirken, terör örgütlerinin mağara, sığınak ve barınakları da imha edildi.

Terörle mücadele harekatı kapsamında duyarlı vatandaşların desteği, istihbari çalışmalar ve icra edilen etkili operasyonlar ile kış üslenmesini engellemeye yönelik düzenlenen operasyonlarda teröristlerle birlikte 8 uzun namlulu silah, 149 el bombası, 8 bin 244 mühimmat, 26 bin 124 kilogram patlayıcı madde, 9 roketatar ve 229 roketatar mühimmat ele geçirildi.

Ayrıca, 7 bin 490 kilogram un, 495 kilogram çay, bin 854 kilogram şeker, 3 bin 455 kilogram bakliyat (fasulye, nohut, mercimek, bulgur, pirinç, makarna), bin 315 litre sıvı yağ, 2 bin 415 kilogram peynir, 813 büyük tüp, 183 küçük tüp, gıda ve erzak ele geçirilerek imha edildi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 39 il valiliğine bir genelge göndermiş, yayla ve meralar başta olmak üzere yazlık ve kışlık evlerde vatandaşlardan yaşamsal malzeme bırakmamalarını istemişti.

Bir cevap yazın