Büyük Akdeniz Şöleni’nde Hatay zirvesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adana Valiliği’nce “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla düzenlenen 3’üncü düzenlenen Adana Lezzet Festivali’ne katıldı. Adana’nın yanısıra Hatay ve Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinin de konuklara sunulduğu ve iki ilin de konuk şehir olduğu festivalde, ayrıca Guinness Rekorlar Kitabı’nda 194,5 metre ile Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait  olan “şişte et pişirme” rekorunu Adana 233 metre et şiş rekoru ile kırdı.

Etkinlikler kapsamında, Mutfak Dostları Derneği Eski Başkanı Ahmet Örs’ün moderatörlüğünü üstlendiği, Adana, Gaziantep ve Hatay’ın zengin mutfağının anlatıldığı Unesco Şehri Olmak başlıklı Büyük Akdeniz Şöleni söyleşisine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Karalar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da panelist olarak katıldı.

Hatay’ın UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilmesi sürecindeki girişimlerini, yaptıkları çalışmaları paylaşan Başkan Savaş, mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra mutfak kültürünün yaşatılmasını başaran medeniyetler şehri Hatay’ın yemeklerinin mutlaka tadılması gerektiğini anlattı.

Rekor denemesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanında yeralan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kırılan rekordan dolayı Karalar’ı tebrik etti.

Bir cevap yazın