Maltepe’nin ‘diyalog’ çağrısına Hatay da ses verdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Maltepe’de düzenlenen 3. Uluslararası Diyalog Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin yanısıra Almanya, Azerbaycan, Rusya ve İran da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından belediye başkanları, yerel yöneticiler ve uzmanlar Maltepe Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen konferansta ‘Katılımcılık’, ‘Yoksulluk’, ‘Konut ve Kentsel Dönüşüm’ konularındaki düşüncelerini paylaştı.

Halkın yerel siyasete katılımı, yoksullukla mücadelede yerel yönetimlerin rolü, yerinde kentsel dönüşüm ve halkın beklentilerinin rolü gibi konuların görüşüldüğü toplantıda düşüncelerini açıklayan Başkan Savaş, bu konularda Hatay’da yapılan çalışmaları ve çözüm önerilerini paylaştı.

Konferansın ilk günü katılımcı demokrasiye anlatan Başkan Lütfü Savaş’ın yanısıra  Almanya Belediyeler Birliği Onursal Başkanı Christian Ude ile gazeteci-yazar ve Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli de panelist olarak söz aldı. 4 Ekim Cuma günü başlayan konferans 6 Ekim Pazar günü sona erecek.

Bir cevap yazın