MKÜ, TÜSEM’e ev sahipliği yaptı

Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ), 2019 TÜSEM Sonbahar Toplantısı ve Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, üç gün süren çalıştaya katılan akademisyenlere üniversite ile ilgili bilgiler verirken, kaliteden ödün vermeden akademisyeninden memuruna tüm çalışanların belirli bir seviyeye gelmesi için canla başla çalıştıklarını söyledi. Beşikten mezara kadar eğitimin süreklilik arz ettiğini ifade eden Kaya, bu noktada sürekli eğitim merkezlerin büyük önem taşıdığını belirtti.

MKÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Eren de 2009 yılında kurulan merkezin farklı konularda eğitimler vermeye devam ettiğini belirterek, “Sürekli Eğitim Merkezi insanların ihtiyaç duyduğu eğitimleri vermeye çalışıyor. Kendini geliştirmeye adamış herkese eğitimleri veriyoruz. İnsanların gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Birçok kurum ile birlikte yürüttüğümüz projelerimiz var. Okullarımızla ilgili projeleri önemsiyoruz. Bugün burada sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Çalıştayın birinci günü, Yükseköğrenim Kurulu Kalite Kurul Başkan Yardımcısı Sibel Aksu Yıldırım’ın Kalite Akreditasyon konulu sunumunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun hayat boyu öğrenme kapsamında MEB-Üniversite işbirliği konulu sunumuyla tamamlandı.

İkinci günü Altınözü Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen çalıştayda cam seyir terası ve zeytin cafeyi gezen heyete Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da eşlik etti. Çalıştayın üçüncü günü sürekli eğitim merkezlerinin karşılaştığı sorunlar ele alınarak incelendi ve sorunların raporlanarak Yükseköğretim Kuruluna sunulmasına karar verildi.

Bir cevap yazın