Ev gibisi yok!

Antakya Atatürk Stadı’ndaki yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu sezon kendi saha ve seyircisi önündeki ilk maçından 1-0 galibiyetle ayrılan Hatayspor’un taraftarları, maç sonrası ‘Ev gibisi yok’ yorumlarını yaptı.

Stadın sezona yetişememesi dolayısıyla ligin 1. ve 4. haftasındaki iç saha maçlarını Bolu ve Ankara’da oynamak zorunda kalan, ligin 6. Haftası’nda ise Eskişehirspor’u konuk ederek ilk kez evinde sahaya çıkan Hatayspor, kendi evinde olmanın ayrıcalığıyla üç puanla taçlandırdığı maçta taraftarlardan da oldukça yoğun ilgi gördü.

58. dakikada buluştuğu topu kafa vuruşuyla ağlarla buluşturan Mirkan Aydın’ın tek golüyle taraftarlarına 3 puan hediye eden bordo –beyazlı takımın teknik Direktörü İlhan Palut, yaptığı değerlendirmede bu sezon kendi sahalarında ilk kez maça çıktıklarını ve galibiyetle ayrıldıkları için de mutlu olduklarını söyledi.

Sahada oyun anlamında istedikleri ritmi tutturamadıklarını ifade den İlhan Palut, “Rakibe pozisyon vermeyen ama pozisyona girmekte zorlanan bir Hatayspor vardı sahada. Sıcak her iki takımı da etkileyip, tempoyu düşürmüştür. Ama ikinci yarı biraz daha oyuncularım oyunu istedi. Rakip yarı sahada daha çok görünmeye başladık ama bu sefer de bunu net pozisyonlara çevirmede zorlandık. Eskişehirspor da takım olarak kendi sahasında savunma yapınca bunu çözmekte biraz zorlandık. Ama girdiğimiz bir pozisyon ve attığımız bir gol bize üç puanı getirdi. Üç puan çok önemliydi bugün bizim için, ama lig genelinde iyi ve agresif futbol bizim için çok değerli. Futbolcularımı ve rakibi tebrik ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın