Akdeniz – 2019 Rallisi Arsuz’dan geçti

Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği(DADD)’nin ” Akdeniz 2019 – Eski Uygarlıkların Dümensuyunda Seyir” rallisine katılan 41 yatçı, önemli bir kültürel mirası barındıran Arsuz’dan çok güzel anılarla ayrıldı.

Türkiye’de ilk kez balıkçı barınağından yat limanına dönüştürülen Madenli Balıkçı Barınağı’nda Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanvekili Mehmet Ali Açıkyol, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, DTO İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, ARİAD Başkanı Adnan Ağır ve çok sayıda Arsuzlu’nun karşıladığı yatçılar, coşkulu ve sıcak karşılama karşısında memnuniyetlerini oluşturdukları sevgi çemberi ile dile getirdi.

Akdeniz’i dünya yelken turizmine açmak, buranın turistik ve doğal güzelliklerini keşfetmek ve eski uygarlıkların ayak izlerini takip etmek amacıyla düzenlenen ralli kapsamında İskenderun’un ardından Arsuz’da da iki gün konaklayan ralliciler ilçeyi gezmenin yanısıra yöresel ürünleri tatma fırsatı da buldu. Deniz tutkunları turizm ilçesi Arsuz’dan memnuniyetle ayrılarak, rotayı Kıbrıs’a çevirdi.

‘Medeniyetlerin beşiğine hoşgeldiniz”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, rallicileri medeniyetlerin beşiği Arsuz’da ağırlamaktan dolayı son derce memnun olduklarını belirterek, “Uygarlıkların dümen suyunda sefere çıkan rallicilerimiz tarihi M.Ö. önce 300 yıllarına dayanan Roma, Bizans ve birçok Arap medeniyetine ev sahipliği yapmış bir uygarlığa geldiler. Turizmin, balıkçılığın, tarımın, su ve doğa sporlarının merkezine geldiler. Rallicilerimizin buraya gelmesine katkı sunan Sayın Valimize, Deniz Ticaret Odası’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Arsuz, güvenli bir liman”

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu ise “Madenli Balıkçı Barınağı, Valiliğe devredilerek yat limanına dönüştürülen Türkiye’deki tek yer… Amacımız; buranın güvenli bir liman olduğunu gösterebilmekti. Bu manada DADD ralliye teşekkür ediyoruz. Buranın turizm açısından daha çok gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

“Kapımız aralandı”

DADD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Türkmen ise, barınağın yat limanına çevrilmesiyle kendileri için kapının aralandığını belirterek, “Hatay Valiliği bir ilki yapmış. Bu bizim için bir kapı aralamadır. Ayağımızı attık, bundan sonra yurdumuzun her tarafından buralara geleceğiz. Mersin’den bu tarafa bir Karataş var. Orası balıkçı barınağı ama yatların barınabileceği bir yer değil. Böyle bir yerin olması büyük bir başarı aynı zamanda turizm için önemli bir katkıdır. Seneye çok daha kalabalık bir şekilde geleceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın