Hatay, korosuyla da kalplere dokundu!

Antakya Medeniyetler Korusu,  Hatay’ın tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla İstanbul’da düzenlenen Hatay Gastronomi ve Turizm Günleri’nde verdiği iki konserle hem gönüllere, hem de kalplere hitap etti.

Açılış töreninin ardından Maltepe Etkinlik alanında, aynı gün akşam da Cemal Reşit Rey’de sahne alan Koro, seslendirdiği farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve türkülerle büyük bir hayranlık uyandırdı.

Cemal Reşit Rey’deki muhteşem konserde dinleyiciler arasında Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Yayman, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz , ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Ak Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hataylı işadamı, TÜSİAD eski başkanı Erol Bilecik, Belediye Başkanları,Kurum Müdürleri, STK Başkanları’nın yanısıra İstanbul’un cemiyet hayatının ünlü isimleri Tuvana Büyükçınar, Serap Sarı, Aşkım Kapışmak, Şah Yaycı, Seren Serengil, Reyhan İpekel, Monik İpekel ve Jale Balcı ile İstanbullular yeraldı.

Vatandaşların çoğunun yer bulamadığı için ayakta izlediği konsere koro şefi Yılmaz Özfırat’ın esprileri ve anlattığı hikayeler ayrı bir katarken, ilahilerden, deyişlere geniş bir yelpazade seslendirilen ezgiler  İstanbululara unutamayacakları saatler yaşattı.

Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri dolayısıyla verdikleri iki konsere gösterilen ilgiye teşekkür eden Yılmaz Özfırat, her daim kendilerinden desteklerini esirgemeyen Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkürlerini sundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da, Hatay Tanıtım Günleri’ne katkı sunan belediye başkanlarına teşekkür plaketi takdim etti.

Bir cevap yazın