Gübretaş, kapasite büyüttü

1954 yılında Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikasını İskenderun’a kuran Gübretaş, yeni tamamlanan ve depolama kapasitesini 472 bin tona yükseltecek Laboratuvar ve Lojistik Merkezi’nin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Sarıseki mevkiinde yer alan Gübretaş Bölge Müdürlüğü sahası içerisinde 59 milyon TL’lik bütçeyle yapılan yeni yatırımın açılış törenine Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı,Tarım Kredi Kooperatifleri (TKKMB) Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKKMB) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdulkerim Güven, İskenderun Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal ve Ahmet Keskin, kurum müdürleri, Gübretaş yetkilileri ve davetliler katıldı.

Tesis bünyesinde lojistik depolarının yanı sıra İskenderun Bölge Müdürlüğü ve İskenderun Laboratuvarı’nın da tamamlanarak hizmete alındığı yeni yatırımla, GÜBRETAŞ’ın depolama kapasitesi 472 bin tona yükselecek.

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, maliyet girdileri yüksek olan çiftçinin verimliliği arttırması gerektiğini ifade ederek, “Son iki yılda bir şeyi üzerine basa basa bir taraftan ifade etmeye bir taraftan yapmaya çalışıyoruz. Eğer Türkiye’de tarım başarılı olacaksa bu başarı devam ettirilecek ise ve herkes tarafından kabul edilecekse mutlaka ama mutlaka hükümetlerin gündeminde öncelikli gündem maddesi olarak tarımda planlamanın öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini ifade ediyoruz. Bizler tarım kredi kooperatifleri olarak bu planlı ekonomide rol model olmak için kendi yapımızı geliştirmeye dönüştürmeye çalışıyoruz. Bunun için öncelikli hedefimiz tüketici tarafında tüketici ile belli ölçüde muhatap olup pazar tarafından belli bir paya ve büyüklüğe ulaşıp daha sonra tarımsal girdiler noktasındaki girdileri çiftçilere temin ederek piyasanın istediği ürünleri çiftçimize sözleşmeli olarak ürettirmek bütün yapımızı buna dönüştürmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da şunu yapmaya çalışıyoruz, tarımsal girdiler çiftçimizi zorluyor çünkü gübrede,ilaçta, akaryakıtta ciddi bir yurt dışı bağımlılığı var. Bu durumda bizim verimliliği arttırmamız gerekiyor bu noktada ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Biz tarım kredi kooperatifleri olarak verimliliği esas alacak bir dizi seri çalışmalar başlattık bugün açılışını yaptığımız tesisler verimliliği arttırmak için yaptığımız çalışmalardan sadece bir tanesidir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın