Lezzetin zirve yapacağı etkinlik ilklere sahne olacak!

Hatay’ın yöresel ürünleri, turizm potansiyeli, tarihi ve kültürel değerleri ile UNESCO tescilli gastronomisinin Maltepe’ye taşınacağı Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri yarın start alacak.

İlk kez Hatay Valiliği koordinesinde, ATSO başta olmak üzere, bazı STK’ların öncülüğünde İstanbul’da düzenlenecek olan  “Hatay Gastronomi ve Tanıtım Günleri” 26-29 Eylül tarihleri arasında Maltepe sahil alanında kapılarını İstanbullular’a ve orada yaşayan Hataylılar’a açacak.

Hatay Valiliği uhdesinde, geçmiş yıllara göre daha disiplinli düzenlenmesi beklenen “Hatay Tanıtım Günleri”nin Maltepe etkinlik alanındaki açılışı sonrası, saat 16:30’da da Hatay’ın hoşgörü rüzgarını yansıtan, barış ve kardeşlik mesajlarını birbirinden güzel ezgilerle dünyanın tüm coğrafyalarına taşıyan Antakya Medeniyetler Korosu sahne alacak.

Bir gurme standının yanı sıra 3 ayrı mutfak standının yeralacağı “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”nde ayrıca ilk kez Vedat Başaran, Maksut Aşkar, Murat Bozok, Arda Türkmen, Rafet İnce, Cihan Kıpçak, Deniz Temel, Mehmet Özer, Sahrap Soysal, Mehmet Yaşin, Müge Akgün, Dilara Koçak, Ebru Erke, Gül Erçetingöz, Meliha Okur, Neslihan Yeldan, Mert Fırat, Uğur Aslan, Neşe Biber, Berrin Bal ve Jale Balcı gibi Türkiye ve dünyadan pek çok değerli şef, gastronomi yazarları ve ünlü isim bir araya gelecek.

Medeniyetler diyarı Hatay’ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarmayı amaçlayan organizasyonda, farklı disiplinlerden 6 sanatçı workshoplar düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında katılımcılar ayrıca sanal tur VR uygulaması ile Hatay’ı 3 boyutlu olarak gezebilecek.

Bir cevap yazın