Başkan Savaş, üzüm cennetinde pekmez kaynattı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilin üzümü ile meşhur ilçesi Hassa’ya yaptığı ziyarette, üzüm pekmezi kaynattı. Hatay’ın üzüm üretiminin neredeyse tamamını gerçekleştiren ilçede bağ bozumunun ardından pekmez yapan vatandaşları ziyaret eden Başkan Savaş, üzüm suyunun pekmeze dönüşme yolculuğunu tek tek inceleyerek, üreticilerden bilgi aldı.

Büyük kazanlar içinde saatlerce kaynatılarak elde edilen üzüm pekmezinin eşsiz bir lezzet olduğunu ifade eden Başkan Savaş, kazanlarda kaynayan pekmezinin yüzeyine çıkan köpükleri ayrıştırırken, pekmezin Hatay’a özgü lezzetler arasında özel bir yeri olduğunu söyledi.

Daha sonra Hassa Akbez Mahallesi’nde doğal yollarla yapılan üzüm kurutma işlemini de yerinde inceleyen Başkan Savaş, “İlimizin tarımsal ekonomik değerlerinden üzümü işleyerek değer katan bütün hemşerilerimize kolaylıklar diliyorum. El emeği ile tamamen doğal yollardan hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen pekmez ve kuru üzüm gerçekten büyük bir emek ve uğraş istiyor. Hatay’ın üzüm cenneti Hassa’da emeği değere dönüştüren bütün üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum” derkenr, HBB olarak tarımsal ve yerli üretimi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Savaş, daha sonra kuruması için güneşe serilen kuru üzümleri tırmıkla karıştırdı.

Bir cevap yazın