Hatay, Irak’a tarihi mirasını teslim edecek!

Irak Kökenli Eserlerin Devir Teslim Töreni’ne katılmak üzere Hatay’da bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı Vali Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Bakan Yardımcısı Alpaslan ve Genel Müdür Yazgı’ya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Doğan, Bakan Yardımcısı Alpaslan ile beraberindekiler bir süre sohbet etti.

Bakan Yardımcısı Alpaslan ile beraberindekiler Hatay Valiliği binasında bulunan Hatay Devleti Müzesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda 3 Şubat 2018 tarihinde bir tırda yakalanarak, kültür varlığı olduğu tespit edilen ve Hatay Arkeloji Müzesi’nde korumaya alınan ahşap ve pirinçten üretilmiş 160 adet obje ile 20 ipek halı ile Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden koruma altına alınan ve Hatay’daki müzeye nakledilen M.Ö. 2 bin yılına tarihlenen bir adet bilindir mühür bugün törenle Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde ait olduğu topraklar olan Irak’a gönderilecek.

Bir cevap yazın