Hatay’ın emniyeti, ‘Yavuz’ Müdürden sorulacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi’yle 49 ilin emniyet müdürü değişirken, 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine de atama yapıldı.

Buna göre Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz Hatay’a, Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de Kayseri’ye atandı.

İstihbarat Dairesi Başkanlığında Daire Başkan Yardımcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü ve 2008 yılından itibaren de Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yapan ve 2014 yılı ocak ayında Samsun’a il emniyet müdürü olarak atanan Vedat Yavuz, Türkiye’de yeri ve görevi değiştirilmeyen ender emniyet müdürlerinden biri olarak göze çarpıyor.

Tefeci ve mafyalarla mücadelesinin yansıra, uyuşturucu ile mücadelede Samsun’u Türkiye’nin en başarılı 3 ilinden biri haline taşıyan Yavuz, yeni kararnameyle mücadelesinin devamını Hatay’da sürdürecek.

VEDAT YAVUZ KİMDİR?

Ankara ili nüfusuna kayıtlı olup, 1961 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta eğitimini İstanbul’da tamamlamış, 1977 yılında başladığı Polis Kolejinden 1980 yılında mezun olarak Polis Akademisindeki eğitimine başlamıştır. 1984 yılında Komiser Yardımcısı rütbesinde Sinop’ta mesleğe başlamış, sırasıyla Malatya, Ankara, Bursa, Manisa, Balıkesir, İstanbul, Ankara illerinde görev yaptıktan sonra 2003 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığında Daire Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2007 yılında Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve 2008 yılından itibaren Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapmıştır. İl Emniyet Müdürü olarak 07/01/2014 tarihinde Samsun’a atanmış ve 10/01/2014 tarihinde görevine başlamıştır.
           
Vedat YAVUZ, evli ve bir çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın