‘Görkem’li bir ses yankılanıyor sahnede

İki yıl önce katıldığı O Ses Türkiye yarışmasında sesinin rengiyle dikkat çeken İskenderunlu Görkem Velioğlu, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Henüz 7 yaşındayken TRT Trabzon Radyosuyla müzik hayatına başlayan, çok küçük yaşlarda Körfez Musiki Cemiyeti’nde kendine yer edinen ve 2 yıl önce O Ses Türkiye yarışmasına katılarak tüm Türkiye’nin beğenisini toplayan Görkem Velioğlu, geçtiğimiz hafta yetenekli ve genç müzisyenlerin yoluna ışık tutan Zeynep Bastık’la ‘Açık Koltuk’ programına konuk oldu.

Arkadaşı Çellist Hasan Yoksulabakan’la seslendirdiği ‘Ben ölmeden önce’ adlı şarkıyla büyük ses getiren Görkem Velioğlu, açmış olduğu youtube kanalında da gençler arasında popüler olan şarkıları seslendirerek sesini duyurmaya çalışıyor.

Velioğlu’nun hedefine ulaşabilmesi ve keşfedilmesini sağlamak amacıyla, https://www.youtube.com/channel/UCTyrD6UqCwStCoxBBLKCp8Q  youtube kanalından destek olabilirsiniz.

https://youtu.be/bL6WXxrY47k

Görkem Velioğlu kimdir?

1999 yılında Trabzon merkezde doğdu. 2016 yılında babasının işi nedeniyle İskenderun’a taşındı. İlk ve orta öğretimini burada tamamladı. 14 yaşında girdiği sınavlarda hem Anadolu hem de güzel sanatlar lisesini kazandı. Ancak tercihini Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi’nden yana kullandı. Beş buçuk yaşında gitar dersleri almaya başlayan sanatçı yedi yaşında TRT Trabzon radyosu seçmelerinde başarı gösterip ses eğitimine başladı. Hatay’daki okulunun daha ilk yılında şan öğretmeninin “Bu çocukta dünyada az rastlanan ses aralığı ve ses rengi var. Eğitimine İstanbul’da devam etmesi gerekiyor” söylemiyle ailesi naklini İstanbul’a aldırdı. Burada  Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesine giden Velioğlu aynı yıl yeniden Trt İstanbul radyosu seçmelerine katıldı ve kabul edildi. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Müziği Ses Eğitimi bölümünü kazandı. Ring adında bir pop müzik gurubu kurdu. Piyano, gitar, yan flut, klarnet ve ud çalan sanatçı; yerel kanallar, TRT Müzik, SHOW TV, TV8 gibi kanallarda yer aldı. Pek çok ses yarışmalarından dereceler alan Görkem Velioğlu, Zeynep Bastık ‘Açık Koltuk’  kanalında seslendirdiği şarkıyla yüksek izlenme sayısıyla dinleyicilerin dikkatini üzerine çekti. Sanatçı halen eğitimine ve çalışmalarına devam etmektedir.

Bir cevap yazın