Genç doktorlar önlük giydi

Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi, fakülteye kayıt yaptıran 1. Sınıf öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonu’nda ailelerin yoğun katılım gösterdiği törende 190 hekim adayına önlükleri, üniversite yönetimi ve fakülte akademisyenleri tarafından giydirildi.

Üniversite Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen, yaptığı konuşmada Tıp Fakültesi’ne yerleşen öğrencileri ve öğrencilerin ailelerini tebrik ederek, “Yoğun ve zorlu bir süreçten geçerek buraya geldiniz. Asıl olan eğitim ise şimdi başlıyor. Mesleğimizin objesi insan olduğu için çalışmalarınızı buna göre dizayn etmeniz gerekmektedir. Sizlerin başarılı olacağına inancım tamdır. Bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaştığınız zaman danışman hocalarımız ve bizlerle iletişim kurmanız yeterli olacaktır. Çok özel öğrenciler olduğunuzu biliyorum. Bunun yanı sıra çalışkan, sabırlı, azimli, güleryüzlü, fedakar olmanız ve mesleğinizi sevmeniz gerekmektedir” dedi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da öğrencilerin çok değerli bir mesleği seçtiklerini belirterek, “Hekimliğin diğer alanlardan ayrıcalığı, insanı ve onun canını merkeze alıyor olmasıdır. Bundan dolayı hep birlikte iyi çalışmak ve gelişim göstermek zorundayız. Biz iyi bir ekip olarak eğitim sürecinde elimizden geleni gösteriyoruz ancak bu tek taraflı olursa sonuç pek de sağlıklı olmaz. Diğer tarafımızda bulunan siz değerli öğrencilerimiz de gereken özeni gösterirseniz süreç sonunda güzel şeyler olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hekim adayları önlüklerini giydi.

Bir cevap yazın