Çiftçiye 3 milyon çilek fidesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gerçekleştirdiği Yayladağı ziyaretinde yerli üretime ve çiftçilere olmak amacıyla çiftçilere çilek fideleri dağıttı.

Hatay genelinde 3 milyon çilek fidesini üreticilerle buluşturacaklarını müjdeleyen Başkan Savaş,  bunun ilk hamlesini de Yayladağı’nda 164 çiftçiye fide dağıtımı yaparak gerçekleştirdi.

İlk ziyaratini Yayladağı Gürışık Mahallesine yaparak vatandaşlarla buluşan Başkan Savaş, daha sonra Yayladağı Kaymakamlığı’na atanan Tahir Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Yayladağı Kaymakamlığı tarafından desteklene ve ilçede 2500 metre kare alanda 25 çadırda üretimi yapılan kültür mantarı tesislerini  de geçen Başkan Savaş, burada üreticilerimizden bilgi alarak, bol ve bereketli kazançlar dilerken, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimize ve ülkemizin olmazsa olmazı tarıma desteğimiz devam edecek” dedi.

Daha sonra 164 çiftçiye çilek fidesi dağıtan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, çileğin Yayladağı iklimini sevdiğini ve kaliteli ürünlerin alındığını belirterek, “Üreticilerimize destek olmak adına fidelerin maliyetini biz karşılamaya karar verdik. Toplam maliyetin yaklaşık yüzde 55’ine tekabül eden fide, çiftçimizin yükünü bir nebzede olsa hafifletecektir. İnşallah bu desteği arttırarak devam edeceğiz” derken, fidelerin toplam 620 dekar alana ekileceğini ifade etti.

Bir cevap yazın