Limonata, kadın elinden eğitime desteğe dönüştü

Arsuz Belediyesi’nin kadınların üreterek ekonomiye katılması ve el emeğinin değere dönüşmesini sağlamak amacıyla Karaağaç Semt Pazarı’nda ikincisini açtığı ‘Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı’nda Arsuz’un gönüllü kadınları eğitime katkıda bulunmak amacıyla limonata sattı.

Kadın Eli Semt Pazarı’nın açılmasına öncülük eden gönüllü kadınların yine evde yaparak sattığı limonatadan elde ettiği gelirin eğitime katkı olarak geri döneceği stanttan kendisine bir eğitimci olan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in eşi emekli öğretmen Behice Güven ve belediye meclis üyeleri de limonata satın alarak eğitime destek oldu.

Karaağaç Mahallesi’nde ilk kez kurulan pazarda eğitime katkı sağlamak amacıyla örnek bir girişimde bulunan gönüllü kadınlar, yoğun ilgi gören eğitime destek standından elde ettikleri gelirin Arsuz ilçe sınırları içerisindeki okulların İlköğretim Haftası etkinlikleri için bağışlanacağını belirterek, limonata satın alarak kendilerine ve eğitime destek olan tüm eğitim gönüllülerine de ayrıca teşekkür etti.

Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı, Arsuz Uluçınar ilçe merkezinde her cumartesi günü, Karaağaç Semt Pazarı7nda ise her Perşembe günü açılacak.

Bir cevap yazın