Arsuz hastanesini istiyor!

Arsuzlular, ilçede eksikliği ciddi anlamda hissedilen devlet hastanesinin biran önce yapılması talebiyle seslerini hükümete duyurmak amacıyla sosyal medyada harekete geçti. En yakın 30-35 km. uzaklıktaki İskenderun Devlet Hastanesi’nden yararlanan ve hızlı müdahale gereken olaylarda ölümle sonuçlanan pek çok vakanın yaşandığı ilçenin öncelikli ihtiyaçları arasında yeralan hastanenin defalarca dile getirilmesine rağmen, herhangi bir girişimde bulunulmaması üzerine ilçe sakinleri bu kez sosyal medyada #arsuzahastane hashtagi ile ‘Arsuz Hastanesini istiyoruz’ akımı başlattı.

Kışın 90 bin, yazın 250 – 300 bin nüfuslu Arsuz’da başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere gerekli mercileri sorumluluk almaya ve acilen Arsuz’a bir devlet hastanesi kazandırmaya davet eden vatandaşların başlattığı kampanyaya Arsuzlular’ın yanısıra, bölge milletvekilleri ve sağlığın önemini bilen doktorlardan da destek geldi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Antakya 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. Serdal Kanuncu da sosyal medya hesabında  “…kışın 85 bin, yazın 250 bin nüfusu olan Arsuz’a hastane gerekli, değil mi?…” paylaşımını yaptı.

Bir cevap yazın